Förodlingsstationen på plats

Nu har det första vårtecknet kommit! Det årliga uppackandet av förodlingsstationen 🙂 Då vår odling sker på en koloni som ligger en bit bort från vår lägenhet så har vi skrapat ihop en hylla som vi packar upp och ner varje förodlingssäsong. Vi har valt att bara ha en hylla som vi packar upp och ned för att lätt kunna ställa den var vi vill i lägenheten. Vårt första odlingsår så fyllde vi hela lägenheten med plantor på alla bord och fönsterkarmar vilket blev lite för mycket så nu har vi något som vi behöver förhålla oss till att inte odla för mycket!

Stationen består av en gammal hylla som vi kapat som vi klär in i tyg. Sedan använder vi oss av lysrör som hänger i hyllplanen med kedjor som går att justera allt jämnt plantorna växer. Som skydd för allt skvättande av vatten har vi två stycken skounderlägg som vi ställer alla små krukor på. Vad är det vi förodlar iår? Fortsätt följ bloggen så kommer det snart upp!