Växthus del 2

Dag 1

En vecka efter gjutningen hade betongen torkat och grunden var superstabil. Nästa steg var att lägga ut markduk och plattor runt sockeln. Vi hade inte tillräckligt med plattor i rätt storlek för att få till hörnen så det får vi komplettera med senare men det viktiga var att det blev en ram av av sten  som sockeln kunde vila på.

Sen var det bara att börja bygga själva växthuset. Tre stycken byggde och en höll koll på ritningen och vilka delar som var vilka. Det hela gick oväntat smidigt och fort.

Dag 2

Stommen gick väldigt fort att sätta upp. Skjutdörren, de öppningsbara fönsterna och att sätta i allt glas var lite mer tidskrävande. Tre kämpar lyckades till sist få allt på plats. Väldigt imponerande!

Dag 3

Några detaljer återstod för att få det helt klart. Efter lite klurande var även de automatiska fönsteröppnarna på plats. Stuprören sattes upp och inne i huset skulle vi ha en hylla längs ena långsidan och gardiner. Regnet öste ner, men vad gjorde det, vi stod ju alla torra inne i vårt fantastiska växthus som äntligen var klart och då var det bara att fira!