Växthus del 1

Drömmen om ett växthus

I februari åkte vi till Willab Garden i Båstad för att titta på växthus och drömma oss bort. Tanken har ju funnits där sedan 2016 när vi skaffade vår första odlingslott och nu kände vi oss redo att slå till vilket vi också gjorde. Växthuset levererades i mars mitt i kylan så just då kunde vi inte göra så mycket mer än vänta och mäta ut var det skulle stå såklart.

När det sen äntligen blev lite varmare och tjälen försvann var det dags att börja gräva ut för grunden och försöka få det rakt. 

Marken sluttade lite lätt så det blev gräva, lägga sten, mäta, på med mer jord, mäta, bort med lite jord, mäta, på med lite jord i andra änden, mäta igen osv… 

Sockeln byggdes ihop och planen var sedan att våga ut stenplattor så att den kunde ligga rakt och vila på dessa.  

Sen var det dags att gräva ut hål i varje hörn och ett på var långsida där vi sedan skulle gjuta plintar. 

Tillslut var allting rakt efter att vi hade kryssmätt och vågat. Sen var det dags att gjuta. Betongen blandades och hälldes ner i gjutrören för att bilda ett ankare i botten. Vi tryckte även ner en bit hönsnät som armering för att binda samman ankaret med röret. Tungt och slitigt men allting gick ändå över förväntan och ramen var rak under hela gjutningen! Nästa helg ska vi bygga ihop själva växthuset. 

Fortsättning följer…