Potatis

Monte Carlo och Amandine

Vårt första år som odlare (2016) satte vi en potatis som heter Monte Carlo. Den är lätt rosa i skalet med vitt kött, medeltidig sort, resistent mot nematoder och med bra motståndskraft mot skorv och brunröta. Den var fantastiskt god så därför valde vi att odla den även i år. Det blev 3 kg Monte Carlo och vi testar även 1 kg Amandine som är ny för oss men som vi var sugna på att prova eftersom den är väldigt god.

Vi kommer ha potatis i 6 stycken av våra 24 pallkragar. Vi hoppas kunna sätta den om 4-6 veckor och för att hjälpa den på traven tills dess väljer vi att rota den. Vi täcker brickor med några centimeter jord där vi lägger potatisarna och vattnar sedan med sprayflaska så att jorden alltid är lite fuktig. På detta viset gror potatisen bättre och utvecklar dessutom rötter så att vi sedan får en hel potatisplanta att sätta ut.